В Екваторіальній Гвінеї зареєстровані випадки Марбурзького вірусу

дло
фото: GETTY IMAGES

Екваторіальній Гвінеї було зареєстровано вісім нових підтверджених випадків хвороби Марбур. Ліків від вірусу поки що немає.

Про це пише Reuters.

Екваторіальна Гвінея підтвердила вісім нових випадків захворювання на вірус Marburg – геморагічну гарячку, що вражає людей і нелюдських приматів. Таким чином загальне число лабораторно верифікованих випадків зросло до девʼяти, а кількість підозр на хворобу – до 20. Повідомлялося про 12 смертей, що могли бути спричинені цим вірусом.

Відомо, що з восьми нових випадків два були зареєстровані в провінції Кі-Нтем у центральноафриканській країні, чотири – у провінції Літораль і два – у провінції Центр-Сур, йдеться у заяві ВООЗ.

«Підтвердження цих нових випадків є важливим сигналом для збільшення зусиль реагування, щоб швидко зупинити ланцюжок передачі», – сказав директор ВООЗ у Африці. 

За даними ВООЗ, середній коефіцієнт летальності хвороби складає близько 50%. Під час минулих спалахів він коливався від 24 до відсотків залежно від штамму та якості медичної допомоги. 

До того ж, зареєстрованих препаратів, здатних нейтралізувати вірус, не існує, однак вчені працюють над розробками.

Довідка

Як і Ебола, Марбург належить до філовірусів. Зараження відбувається унаслідок тривалого перебування людини в рудниках чи печерах, де мешкають колонії кажанів Rousettus. Передача від людини до людини може проходити унаслідок фізичного контакту (через пошкодження шкіри чи слизової), з кровʼю чи іншими рідинами інфікованих, а також від контакту з забруденими біологічними виділеннями поверхнями і матеріалами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: