Викладач київського університету катував тварин під час занять

про шо
фото: URSA.

У Києві викладача з факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП) звинуватили у катуванні тварин на очах у студентів.

Про це пише зоозахисна організація URSA.

У Києві в Національному університеті біоресурсів і природокористування (НУБіП) на факультеті ветеринарної медицини викладач під час занять знущався з тварин. На це відреагувала зоозахисна організація URSA. Зоозахисники знайшли опубліковану на сайті університету інформацію-підтвердження й фото. Відомо, що викладач демонстрував на живому кролі без використання анестезії механізми рефлекторної зупинки дихання під впливом аміаку на слизову оболонку.

«Студенти університету повідомили, що неодноразово просили викладачів припинити знущання з тварин, спираючись на те, що навіть у підручниках зазначено, що всі дослідження на живих істотах мають проводитись під анестезією, чого викладачі не дотримуються і регулярно катують тварин для експериментів.», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у відповідь на свої прохання студенти чули відмову від викладачів, «бо тільки так можна навчитися». За даними зоозахисників, це суперечить нормам Закону, який передбачає заміну занять, якщо цього вимагають студенти.

Нагадаємо, 9 листопада 2021 року в Україні набули чинності внесені Радою зміни до закону, що передбачає посилення контролю за поводженням з тваринами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: