Львівські хірурги за пів години врятували немовля з вродженою вадою серця

337519483_186356594139279_2084644892947002745_n
Фото: Перше ТМО Львова

У львівський дитячій лікарні святого Миколая прооперували 8-місячну Єву із Волині, у якої діагностували критичний стеноз легеневої артерії — вроджену ваду , при якій порушено притік крові від серця до легень дитини.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова, на базі якого діє лікарня.

Там кажуть, що при такому діагнозі оперувати немовля потрібно у перші дні після народження. Саме у лікарні святого Миколая дівчинці провели першу операцію на 11-ий день. А коли Єва набрала вагу й підросла, легеневий клапан звузився. А кровотік до легеневої артерії – погіршився.

Тому медики вирішили провести планову корекцію серцевої вади.

Інтервенційні радіологи спільно з кардіохірургами зробили єдиний маленький прокол у стегновій вені. Через неї спеціалісти дісталися до серця. оді спеціальним балоном роздули клапан, відновивши кровотік легеневою артерією.

«Операція тривала всього 30 хвилин. Її результатом медики – задоволені: під час втручання різниця тисків між правим шлуночком та легеневою артерією нормалізувався. Тому вже за декілька годин після втручання Єва стала активнішою та наступного дня разом із батьками поїхала додому.З дівчинкою усе добре», — йдеться в повідомленні установи.

У Першому ТМО Львова кажуть, що у лікарні св. Миколая є єдиний в Україні ангіограф, який допомагає рятувати життя малюків.

«Рятувати ще більше діток із звуженням або закупоркою судин, порушенням мозкового кровообігу та аневризмами, кровотечами й пухлинними процесами спеціалісти нашої Лікарні Святого Миколая можуть завдяки благодійникам. Вони придбали для нашої лікарні цю сучасну японську ангіографічну систему SHIMADZU. Це обладнання одного з провідних у світі виробників рентгенологічного обладнанн», — розповіли там.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: