На Львівщині цього року планують засіяти більше площ, ніж торік

посівна

У Львівській області розпочалась посівна кампанія 2023 року, повідомляють у департаменті агропромислового розвитку військової адміністрації регіону 24 березня.

Там кажуть, що прогнозують засіяти 745,8 тис. га.

 «Це на 0,7 тис. га більше в порівнянні до площ 2022 року, в тому числі сільськогосподарські підприємства прогнозують посіяти 424,9 тис. га (57% площ посіву), господарства населення 320,9 тис. га (43 %)», — йдеться у повідомленні відомства.

Там пояснюють, що збільшення посівної площі планується за рахунок збільшення посіву ярих зернових і технічних культур у сільськогосподарських підприємствах.

А заступниця директора департаменту АПР Людмира Гончаренко каже, що весняна посівна кампанія буде інтенсивною, оскільки в умовах 2022 року аграрії області не змогли забезпечити посів озимого клину у запланованих обсягах.

«У ході весняної кампанії треба забезпечити посів недосіяних площ озимих і посів ярих культур. Попри все прогнозуємо збільшення площ посіву вцілому та виробництво валової продукції рослинництва не нижче обсягів минулого року», — розповіла вона.

Загалом весняно-польові роботи в області аграрії розпочали ще у лютому з підживлення озимих культур, яких за всіма категоріями господарств під урожай 2023 року посіяно на площі 222,6 тис. га та підготовки грунту до посіву ярих культур. На цьому тижні розпочали посів ярої пшениці та ярого ріпаку у Червоноградському, Стрийському та Львівському районах області.

Станом на 24 березня посіяли 700 га ярої пшениці та 690 га ярого ріпаку, додають в департаменті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: