росіяни наступають на 5 напрямках, а ЗСУ відбили майже 40 атак ворога, — головне зі зведення

337381533_718176706708187_3915125412144935713_n
Фото: Генштаб ЗСУ, ілюстративне

російсько-окупаційні війська продовжують наступати на п'яти напрямках, втім українські захисники відбивають ворожі атаки.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 п'ятниці, 24 березня.

Де наступають окупанти?

На таких напрямках:

  • Лиманському. рф вела безуспішний наступ у районі Серебрянського лісництва та поблизу населених пунктів Гряниківка і Білогорівка. Обстріляв Діброву і Білогорівку, що у Луганській області, а також Терни та Спірне на Донеччині.
  • Бахмутському. Окупанти продовжують штурм міста. Окрім цього, штурмують у районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Ступочки Донецької області. Обстріляли населені пункти Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Залізне, Північне та Торецьк.
  • Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському загарбники вели наступ у напрямку населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Побєда Донецької області. Успіху не мав. Численних ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Ласточкине, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Золота Нива на Донеччині.

Тут, додали у Генштабі, захисники відбили щонайменше 38 російських атак.

Яка ситуація на інших напрямках?

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Водночас, обстрілює населені пункти Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка і Степове Запорізької області; Білозерка та місто Херсон.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань ворога не виявлено. На території білорусі тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил російської федерації. Противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Протягом доби ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Городище Чернігівської області; Харківка, Іскрисківщина, Ворожба, Білопілля, Річки і Миропілля на Сумщині, а також Басове, Ветеринарне, Козача Лопань, Красне, Огірцеве, Вовчанськ, Амбарне і Тополі Харківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: