США завдали ударів по об'єктах КВІР у Сирії

тт

Американські військові завдали кілька авіаударів у Сирії по групах, пов'язаних з Корпусом вартових Ісламської революції Ірану (КВІР), яких вони звинуватили у смертельній атаці безпілотника.

Про це повідомила прес-служба Пентагону.

США завдали авіаударів на сході Сирії по об'єктах, що використовуються групами, пов'язаними з іранським Корпусом вартових ісламської революції, у відповідь на атаку безпілотника на базу коаліції. Зазначається, що метою операції є захист особового складу США.

«За вказівкою президента Байдена я дозволив силам Центрального командування США завдати сьогодні ввечері (у четвер, – ред.) високоточних авіаударів у східній Сирії по об’єктах, які використовуються групами, пов’язаними з КВІР. Авіаудари були завдані у відповідь на сьогоднішню атаку, а також на серію недавніх атак на сили коаліції в Сирії», – сказав міністр оборони Лдойд Остін.

Американське оборонне відомство уточнило, що в четвер безпілотник атакував об'єкт технічного обслуговування на базі коаліції в провінції Хасака, загинув один військовослужбовець, ще шестеро отримали поранення.

За даними розвідки, БПЛА мав іранське походження.

Довідка

Збройні сили Штатів уперше були розгорнуті в Сирії під час кампанії адміністрації Барака Обами проти ІДІЛ. У Сирії перебувають близько 900 американських військових, переважно у східній частині. Однак підтримувані Іраном сили закріпились у Сирії, надаючи підтримку режиму президента Башара Асада. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: