Україна передала росії важкопоранених окупантів

тт
фото з вільного доступу

Україна без жодних умов передала росії усіх важкопоранених та тяжкохворих окупантів, яких можна було транспортувати.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Україна здійснила гуманітарну акцію та передала росії всіх важкопоранених окупантів. Це відбулося згідно з Женевськими конвенціями та без жодних умов. Відомо,  що Україна передала рф усіх тих важкопоранених окупантів, стан яких дозволяв транспортування.

«Дотримуючись міжнародних зобовʼязань, на виконання статей 109—114 Женевських конвенцій та за участі Міжнародного комітету Червоного Хреста, Україна в односторонньому порядку здійснила передачу важкопоранених та важкохворих полонених окупантів російській стороні. У цьому випадку йдеться не про обмін військовополоненими, а саме про репатріацію: повернення важкопоранених полонених без жодних умов, як це передбачає міжнародне гуманітарне право», - йдеться у повідомленні.

Також, Україна наголосила, що росія продовжує нехтувати міжнародними нормами і досі утримує в заручниках тисячі українців, зокрема важкохворих і поранених, цивільних, дітей, жінок, пенсіонерів, а також політичних вʼязнів, яких затримали ще до початку повномасштабного вторгнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: