Президент Бразилії запропонує лідеру Китаю створити «мирний клуб» для завершення війни в Україні, – Financial Times

Untitled
Фото: REUTERS

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва під час візиту в Китай запропонує створити "мирний клуб" разом із КНР, метою якого буде завершення війни в Україні

Про це йдеться у матеріалі Financial Times, який опублікували 24 березня, пише сайт Гордон.

Видання наголосило, що Бразилія намагається змінити "політику ізоляції", яку проводив колишній президент Жаїр Болсонару. Але водночас вона не хоче долучатися до США, ЄС і Великобританії у питанні допомоги Україні та постачання зброї.

"Ми дуже зацікавлені у сприянні чи допомозі у проведенні будь-якої зустрічі, яка б сприяла мирному процесу... Президент стільки разів говорив, що багато чує про війну, але дуже мало слів про мир. Його цікавлять мирні розмови", – сказав в інтерв'ю Financial Times міністр закордонних справ Бразилії Мауро Вієйра.

Сам президент Бразилії також заявляв, що необхідно повернутися до переговорного процесу, ідеться в статті.

"Я пропоную створити групу країн, які намагатимуться сісти за стіл переговорів з Україною і росією, щоб спробувати знайти мир", – заявляв президент Бразилії, цитує Financial Times.

Незабаром да Сілва вирушить із візитом у Китай. Видання зазначило, що ця поїздка демонструє повернення Бразилії "до активнішої зовнішньої політики". ЗМІ також наголосив, що поїздка відбудеться за кілька днів після того, як лідер КНР Сі Цзіньпін повернувся з москви.

Під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським 3 березня президент Бразилії пообіцяв, що відвідає Україну у "потрібний момент". У розмові він також наголосив, що Бразилія прихильна до будь-якої ініціативи, пов'язаної з "миробудуванням і діалогом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: