Шмигаль повідомив про підготовку реформи процесу проходження ВЛК

photo_2023-03-25_11-47-32
Фото: Фейсбук Шмигаля

Під час наради в уряді було визначено план дій щодо реформування проходження військово-лікарських комісій.

В Україні на квітень заплановано старт пілотного проекту з розгортання системи е-документообігу у військових частинах, територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Про це у суботу, 25 березня, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Визначили план дій щодо реформування проходження військово-лікарських комісій на нараді з урядовцями, парламентарями й представниками Офісу Президента.

Ставимо за мету максимально діджиталізувати всі процеси та створити умови, за яких військові отримають комфортний і швидкий сервіс" - повідомив він.

За його словами, експертна група представила свої напрацювання. Серед них: збільшення пропускної спроможності ВЛК, доступ до е-системи охорони здоров'я, заходи з безбар'єрності. Вже у квітні плануємо розпочати пілотний проєкт із розгортання системи електронного документообігу у в/ч, ТЦК та інших дотичних структурах. Наступний етап — цифровізація медичної історії військовослужбовців.

Окремо розглянули питання скорочення термінів розслідування для отримання довідки з в/ч про обставини поранення. Дав завдання розробити необхідні постанови та зміни до законів.

"Заслухали пропозиції МОЗ і щодо реформи медико-соціальних експертних комісій. Це має бути комплексне рішення, засноване на міжнародних стандартах, де людина — головний пріоритет" - додав Шмигаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: