У росії викликає «значне занепокоєння» інформація про можливий контрнаступ України, – ISW

337381533_718176706708187_3915125412144935713_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Інформаційний простір росії "зі значним занепокоєнням" реагує на повідомлення про сповільнення російських операцій і можливий контрнаступ ЗСУ

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

У російському інформаційному просторі дедалі активніше лунають голоси щодо можливого українського контрнаступу, пише ISW. 

Так, заступник голови Ради безпеки рф дмитро медведєв 24 березня наголосив, що в Генштабі рф знають про підготовку Києва до наступальних дій і що Генштаб рф розглядає власні рішення та відповіді для підготовки до наступу України. 

За даними ISW, відомий російський оглядач заявив, що в інформаційному просторі поширюється дезінформація про плани українського нападу на Білгородську область, щоб відтягнути російські війська до прикордонних районів і дозволити українським військам атакувати інші ділянки фронту, частково повторюючи фінансиста групи Вагнера євгена пригожина про наступ України на Білгородську область.

Інший російський оглядач попередив, що українські війська, ймовірно, спробують розпочати контрнаступ до того, як російська оборонно-промислова база (ДІБ) отримає можливість збільшити виробництво та зміцнити російський оборонний потенціал. 

Фінансист групи Вагнера євгеній пригожин 23 березня так само заявив, що знає про плани широкомасштабного українського контрнаступу, як раніше повідомляло ISW. 

Схоже, що анонсований російський весняний наступ досягає кульмінації, і російський інформаційний простір, схоже, реагує на уповільнення російських операцій і можливість України повернути ініціативу із значним занепокоєнням. Російському військовому командуванню потрібно буде перекинути значну кількість сил на лінію фронту, щоб запобігти українському контрнаступу, або розпочати відновлення наступальних операцій.

Основні висновки ISW за 24 березня:

  • В російському інформаційному простору дедалі активніше створюють інформаційні умови для підготовки можливого українського контрнаступу.
  • Повідомляється, що окупаційний глава Криму сергій аксьонов створив в окупованому Криму приватну військову компанію (ПВК) Вагнера.
  • Деякі відомі російські оглядачі критикували російське військове командування за те, що російські сили продовжують насаджувати на Вугледар неефективними фронтальними штурмами в стилі людських хвиль.
  • Президент росії володимир путін провів нараду з Радою безпеки росії, ймовірно, щоб показати себе справжнім і ефективним лідером військового часу.
  • Російські війська вели обмежені атаки на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.
  • Російські війська досягли перемог у Бахмуті та його околицях і здійснили наземні атаки в районі міста Авдіївка-Донецьк.
  • Генштаб України виправив заяву від 23 березня про відхід російських військ з окупованої Херсонської області Нової Каховки.
  • Російська окупаційна влада оголосила про створення проросійського мілітаристського молодіжного руху, спрямованого на «промивання мізків» дітям.
  • Російський уряд ухвалює нові заходи для пожвавлення та ліквідації корупції, млявості та опору в оборонно-промисловій базі росії (ОПК).
  • Міністерство оборони Сполученого Королівства (МО Великобританії) 24 березня повідомило, що щонайменше 1000 російських військовослужбовців, які навчаються на 230-му загальновійськовому Обуз-Лєсновському полігоні в бресті, білорусь, передислоковано до росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: