Немає жодних ознак, що росія планує застосувати ядерну зброю, - Пентагон

b01eac6-e86515c-1ce3488-pentagon--defense.gov-
Фото: U.S. DEPARTMENT OF DEFENSE

Після заяви президента рф володимира путіна про те, що москва і мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території білорусі, Міністерство оборони США повідомило, що немає жодних ознак, які б вказували на те, що росія готується застосувати ядерну зброю.

Про це повідомляє Reuters. пише Українська правда.

У Пентагоні наголосили, що бачили повідомлення про заяву росії і будуть надалі стежити за цією ситуацією.

"Ми не бачимо жодних причин для коригування нашої власної стратегічної ядерної позиції, а також жодних ознак того, що росія готується застосувати ядерну зброю. Ми залишаємося відданими колективній обороні альянсу НАТО", – заявили у Міністерстві оборони США.

Про те, що москва й мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території білорусі, путін сказав 25 березня в інтерв'ю телеканалу "Россия 24", пише сайт Гордон. За його словами, до 1 липня закінчать будівництво сховища на території рб. Водночас ідеться не про передання ядерної зброї, а про підготовку носіїв ядерної зброї та екіпажів для них.

Приводом для такого кроку, за словами президента рф, стала заява Великобританії про постачання Україні боєприпасів зі збідненим ураном.

Так, 20 березня заступниця міністра оборони Великобританії Аннабель Голді повідомила, що королівство разом із танками Challenger 2 передасть Україні бронебійні снаряди, які містять збіднений уран. Вона вказала, що такі снаряди дуже ефективні під час ураження сучасних танків і броньованих машин.

путін пригрозив 21 березня, що рф "вимушена буде реагувати", якщо Великобританія надасть Україні такі снаряди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: