Прокуратура оскаржить вирок щодо зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті

зз
Фото: Pixabay

Прокуратура готує оскарження судового вироку щодо сексуального насильства стосовно неповнолітньої. Напередодні суд Закарпатської області засудив трьох підлітків до двох років умовного терміну за групове ґвалтування.

Про це пише Офіс генпрокурора.

Прокуратура готує оскарження судового вироку щодо зґвалтування неповнолітньої дівчини на Закарпатті. Зазначено, що орган державної влади вживатиме всіх заходів для захисту прав постраждалої особи та забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у вчиненні злочину.

«Наразі вирок, згідно з вимогами кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Прокуратура оскаржуватиме вирок у встановленому законом порядку», - йдеться у повідомленні.

Що передувало

Днями на Закарпатті завершився суд над трьома підлітками. Їх звинувачували у зґвалтуванні 14-річної дівчини. Суддя Воловецького райсуду визнала усіх трьох підлітків винними у груповому зґвалтуванні та присудила їм по п’ять років позбавлення волі. Але через вік злочинців суддя звільнила їх від покарання, призначивши усім трьом іспитовий термін на два роки.

Водночас суд зобов’язав хлопців виплатити по 60 тисяч гривень, а також покрити процесуальні витрати в розмірі понад 25 тисяч для кожного. 

Своє рішення суд аргументував тим, що у десятикласників відсутні судимості, мають хороші характеристики, а ще вони частково відшкодували потерпілій моральну шкоду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: