СБУ затримали 4 поплічників окупантів, які готували удари по об'єктах Укрзалізниці

photo_5262749378161002029_y

СБУ знешкодила агентурну мережу фсб, яка готувала ракетні удари по об’єктах Укрзалізниці і підбирала кадри в адміністрації окупантів.

Про це повідомляє СБУ.

У результаті спецоперації у Харківській та Донецькій областях викрили вісім місцевих жителів. Один з них використовував для прикриття статус помічника діючого народного депутата України та посвідчення журналіста.

Зловмисники збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіонів. У «зоні особливої уваги» ворога були маршрути руху військових ешелонів і розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ.

Також агенти розвідували локації складів з боєприпасами, вогневих позицій, блокпостів та фортифікаційних споруд українських військ у прифронтових районах сходу України та на Дніпропетровщині.

Також під час тимчасової окупації Ізюма і Балаклеї фігуранти підбирали кандидатів до складу місцевих окупаційних адміністрацій.

СБУ затримала чотирьох учасників ворожої мережі. Ще четверо – перебувають на території країни-агресора.

За даними слідства, агентурна мережа була сформована двома кадровими співробітниками фсб до початку повномасштабного вторгнення. До її складу увійшов агент, який раніше був завербований почесним консулом рф у Харкові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: