Що таке монолітні будинки і чому краще купувати квартири там

монолітні будинки

Не так давно, із 2010-х років, український ринок нерухомості почали заповнювати цілісні, безшовні споруди із залізобетону - так звані монолітні будинки

Чому їх вважають найкращим варіантом для інвестиції - розповідає Дивись. Інфо.

Монолітні будинки - це будівлі, зведені за допомогою опалубки, у яку заливають піщано-цементний розчин. Із нього залишають виступаючі кінці арматури - так створюють сітку для несучих конструкцій - каркас з залізних прутів згодом заливають бетоном. Коли розчин застигне, зводять наступний поверх, його прив’язують до попереднього. Як наслідок - споруда виходить безшовною і напрочуд міцною. 

Типи монолітних будинків

Монолітні будинки за особливостями будівельної технології діляться на два типи:

  1. Монолітно-каркасні. З бетону відливають каркас, утворений із колон та перекриттів. Також з нього роблять і стіни.

Серед переваг такого способу будівництва - сейсмостійкість. Бетонна конструкція є суцільною, відтак може витримати значні коливання.

2. Монолітно-цегляні. Бетон застосовують тільки для “нарощення” каркасу споруди. Для стін та зовнішньої обробки тут використовують цеглу або газоблоки.

Цей спосіб також має свої плюси, серед яких - відмінні шумо- та теплоізоляційні властивості, а ще - можливість самостійно переплановувати приміщення.

Втім, є й недоліки - дещо менша стійкість у порівнянні із монолітно-каркасною будівлею.

Попри те, саме монолітні будинки, незважаючи на їх тип, вважаються найбезпечнішими при ракетних атаках. Цілісна бетонна споруда має набагато більше шансів вистояти, ніж її “старші родичі” із цегли та панелей.

Інші переваги монолітних будівель

  • можливість залиття моноліту на грунтах, непридатних для зведення панельних чи цегляних споруд
  • надійність - витримують землетруси, магнітудою до 8 балів
  • менша товщина стін, завдяки чому з’являється більше корисної площі
  • водонепроникність
  • довговічність

Партнер цього матеріалу – компанія «Нова оселя», що працює з 2005 року. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 11 житлових комплексів, а це 2 тисячі 53 квартири загальною площею у понад 123 тисячі квадратних метрів. Ідеться про житло у Львові, Пустомитах, Брюховичах, Липниках у регіоні, а також Чернівцях.

У своїй роботі компанія застосовує принципи органічної архітектури, тобто відповідальності та поваги до природи при будівництві. Комфортне, сучасне, архітектурно-досконале житло з розвиненою інфраструктурою, органічно вписане у навколишній ландшафт – це і є сучасні європейські стандарти, якими керується компанія «Нова оселя».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: