У Польщі затримали російських шпигунів

затримання
Фото ілюстративне

За останні тижні у Польщі викрили та затримали двох людей, які працювали на спецслужби рф та білорусі.

Про це повідомило PAP.

Там кажуть, що нещодавно затримали чоловіка, підозрюваного у роботі на російську розвідці (ГРУ).

«Докази свідчать про те, що він збирав інформацію, у тому числі про критичну інфраструктуру в Поморському та Куявсько-Поморському воєводствах, а також про діяльність служб і органів, відповідальних за безпеку. Отриману інформацію чоловік передавав  російським спецслужбам», - повідомив у понеділок Офіс міністра-кординатора спеціальних служб Польщі.

Підозрюваний зізнався у скоєному, описав схему своїх дій та обставини завербування російською розвідкою. Відомо, що він працював на російські спецслужби щонайменше із січня 2023 року.

Ще одного підозрюваного у шпигунстві затримали 1 березня. За інформацією польської контррозвідки, він працював на білоруські спецслужби.

Чоловіка підозрюють у роботі на користь білоруської військової розвідки. Він проводив збір даних про об’єкти, важливі для безпеки Польщі, в тому числі пов’язані із збройними силами країни.

Обох чоловіків на разі взяли під варту.

Що ще відомо?

У Польщі підтвердили затримання російських шпигунів. Прокуратура висунула їм звинувачення у шпигунстві на користь росії та участі в організованому злочинному угрупованні. Посадовець зазначив, докази свідчать про те, що група здійснювала моніторинг залізничних маршрутів. До її завдань також входило документування перевезень зброї для України.

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі вилучили камери, електронне обладнання та GPS-передавачі, які мали бути встановлені на транспортних засобах з гуманітарною допомогою. 

Наразі затримано шістьох осіб. Усього в них, як відомо, було дев'ятеро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: