В Україні хочуть створити держструктуру, яка координуватиме гуманітарне розмінування

photo_5265161844111296534_y

Третина України станом на березень 2023 року потенційно забруднена. Найскладніша ситуація у регіонах, де велися або тривають активні бойові дії та регіонах, звільнених від російської окупації.

Про це повідомила Міністерка економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з послами G7.

До плану першочергового розмінування сільгоспземель увійшли також території регіонів, які забруднені через ракетні удари.  В цілому, згідно плану першочергового розмінування, планується обстежити та розмінувати 470 тис. 854 га земель сільськогосподарського призначення на території Дніпропетровської, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Запорізької, Херсонської, Чернігівської, Черкаської областей.

«Вже підраховано, скільки необхідно ресурсів, щоб прискорити пріоритетне гуманітарне розмінування земель сільгосппризначення. Ми також бачимо шляхи, як прискорити очищення території від вибухонебезпечних предметів. Але без допомоги партнерів нам не впоратися. Тому ми звертаємося до країн G7, щоб вони надали нам фінансову підтримку та допомогли зі спеціальною технікою та навчанням людей», – зазначила Юлія Свириденко.

Цей орган представлятиме єдине, чітко сформульоване бачення роботи галузі.  Контролювати його діяльність має наглядова рада, до якої запросили представників країн-партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: