Експодатківці з Дніпровщини грабували українські підприємства на окупованих територіях

00

Правоохоронці викрили експодатківців Дніпропетровщини, які викрали чималу суму в українських підприємств на окупованих територіях.

Про це пише Офіс Генпрокурора.

У прокуратурі висунули підозру трьом колишнім посадовцям ГУ ДПС в Дніпропетровській області та двом їхнім спільникам за фактами крадіжки грошей в українських підприємств на тимчасово окупованих територіях. Йдеться про суму 150 млн грн. а даними слідства, підозрювані викрали реєстраційний ліміт податку на додану вартість суб’єктів господарювання, які знаходяться на тимчасово окупованій території України.

«Для цього вони несанкціоновано втручалися в бази даних, які обробляються в електронних системах Державної податкової служби України. Вони використовували підроблені офіційні документи, на підставі яких отримували кваліфіковані електронні підписи від імені посадовців юридичних осіб. У подальшому викрадені реєстраційні ліміти податку на додану вартість цих підприємств привласнювалися», - зазначено в повідомленні.

Під час обшуків за місцями їх проживання і роботи правоохоронці виявили електронні носії інформації, що підтверджують протиправні дії з майном юридичних осіб, а також їх кваліфіковані електронні підписи, отримані на підставі підроблених документів та з використанням яких відбулося протиправне заволодіння майном.

Розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: