Львівські хірурги врятували хлопчика із рідкісним зрощенням кісток

94de52e3653f4b17ba7114e6b437111a-510dbe90
Фото: Перше ТМО Львова

Львівські лікарі допомогли 4-річному хлопчику з рідкісною вадою опорно-рухового апарату – зрощення кісток передпліччя.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Від народження 4-річний Артем із Запорізької області не міг повертати руки долонями догори. Йому було складно гратися з ровесниками. Більше того, навіть їсти в звичний спосіб хлопчик не міг: через зрощені кістки йому було складно підняти до рота їжу.

Радіоульнарний синостоз – вроджена вада, при якій під час внутрішньоутробного розвитку зростаються ліктеві та променеві кістки передпліччя. Такі вади в дітей важливо оперувати в ранньому віці.

Через небезпеку постійних ракетних обстрілів лікувати дитину в Запоріжжі батьки не наважувались. По допомогу сім’я звернулася до спеціалістів львівської дитячої лікарні святого Миколая.

Лікарі ортопедо-травматологічного відділення вдалися до малоінвазивного втручання без використання металевих пластин, що фіксують кістки. Завідувачка відділення Галина Гачкевич і ортопед-травматолог Мар’ян Орач виконали деротаційну остеотомію спочатку на одній, а згодом і на другій руці. Простіше кажучи, спеціалісти перетяли зрощені кістки кожної кінцівки почергово та зафіксували їх у правильному положенні, наклавши гіпсові пов’язки.

Минуло шість тижнів. Лиш тепер лікарі зняли пов’язки та оглянули оперовані ділянки. Результатом – задоволені. Нині Артемчик може вільно гратися іграшками. Дитина вже правильно тримає столові прибори та без додаткових зусиль може самостійно з’їсти цукерку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: