Мешканці Рудного через саморобну канаву спускали стічні води у заказник

3375280016150268200096116850313318484845355n1-85f90b98
Фото: ЛМР

У заказнику «Лісопарк Рудно» виявили канаву, якою спускали у ліс стічні води. Матеріали щодо цього скерували правоохоронцям.

Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.

«У Рудно власники кількох домоволодінь на вул. Лісній облаштували собі канаву, якою стічні води спускали у лісопарк. Не спинив горе-господарів навіть той факт, що ця територія віднедавна має статус природно-заповідного фонду. Про цей факт одразу ж повiдомили Державну екологічну інспекцію у Львівській області. Оглянувши земельну ділянку на вул. Лісній, екологи підтвердили витікання невідомої речовини помутнілого кольору з-під землі навпроти будинковолодінь та взяли проби ґрунтів», — йдеться в повідомленні.

Після вимірювання показників складу та властивостей ґрунтів показали перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин (сульфатів) та відносно контрольної проби (амонію, фосфору).

Оскільки ці порушення були виявлені на особливо цінних землях, до яких належать землі лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудно», відповідні матеріали Держекоінспекція у Львівській області скерувала у Залізничний відділ поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: