ПЦУ засудила законопроєкт про «цивільні партнерства»

ррр
фото: Очільник ПЦУ Епіфаній, Facebook

Синод Православної Церкви України заявив про «неприйнятність» запровадження в Україні цивільного партнерства.

Про це повідомили у пресслужбі ПЦУ.

У вівторок, 28 березня, під час засідання Священний Синод ПЦУ ухвалив заяву про «категоричну неприйнятність» законопроєкту щодо запровадження в Україні інституту реєстрованого партнерства. Представники парафії стверджують, що ця ініціатива суперечить Конституції України.

«Численні дослідження подібної практики в інших країнах підтверджують негативні наслідки виховання дітей в таких «одностатевих шлюбах» з підвищенням ризику психологічних розладів», - йдеться у заяві.

Разом з іншими Церквами і релігійними організаціями України Православна Церква України обурена тим, що зазначений проєкт пропонує прирівняти «реєстровані партнерства» до шлюбу, називаючи їх «сімейним союзом» і відсилаючи у багатьох випадках до норм Сімейного кодексу України.

До того ж, Синод ПЦУ піднімає питання демографії України. Мовляв, цивільні партнерства сприятимуть зниженню рівня народжуваності.

«В цих умовах вважаємо аморальним і неприпустимим зневажати цінність шлюбу як союзу чоловіка і жінки, який охороняється Конституцією України, та сім’ї, що створюється на підставі шлюбу, яка відповідно до Сімейного кодексу України має основоположне значення для суспільства», - зазначено в заяві.

Що передувало

Законопроєкт №9103 зареєстрували у парламенті 14 березня. Ним пропонують запровадити реєстроване партнерство (також називають «цивільним») як добровільний сімейний союз двох повнолітніх людей однієї чи різної статі. Воно не вважатиметься шлюбом, а проживання людей однією сім'єю не є реєстрованим партнерством, якщо відповідний союз не зареєстровано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: