Штати підтримали створення спецтрибуналу для росії

Anti-war protest against Russian attacks
фото: IMAGO STOCK AND PEOPLE/EAST NEWS

Сполучені Штати підтримують створення спеціального трибуналу для розслідування злочинів росії проти України.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Державний департамент США підтримав створення спеціального трибуналу щодо розслідування злочину агресії Росії проти України. Про це сказала посол із питань глобального кримінального правосуддя Держдепу Бет ван Скаак.

«Ми підтримуємо створення спеціального трибуналу для переслідування злочину агресії проти України. Було багато різних моделей, які розглядались. США детально розглядали всі за та проти кожної з них і дійшли висновку, що найбільш ефективний спосіб забезпечення відповідальності за злочини агресії передбачає створення інтернаціоналізованого суду в межах судової системи України», — сказала вона.

За словами Бет Ван Шаак, подібні зусилля включатимуть «предметну юрисдикцію стосовно міжнародних злочинів, залучення міжнародного персоналу, можливо, шляхом інтеграції професіоналів, суддів, прокурорів, розслідувачів, адвокатів, чи через надання експертної допомоги за запитом України».

Нагадаємо, до складу групи зі створення спецтрибуналу для росії вже входять 33 держави. Нещодавно до цієї групи країн приєдналася Австрія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: