Стало відоме ім'я полковника рф, який віддав наказ вдарити у драмтеатр в Маріуполі

андо
фото: Андрющенко Тайм

Накази про бомбардування драмтеатру під час захоплення окупаційними військами рф Маріуполя віддавав Атрощенко Сергій Валерійович.

Про це повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

В Україні з'ясували ім'я полковника, який віддав наказ про бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні в Маріуполі. Це військовослужбовець окупаційної армії Сергій Атрощенко, який народився в місті Овруч Житомирської області.

«Вбивцю маріупольців номер один встановлено. Того, хто надавав накази та контролював бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні. З перших тижнів нами встановлено, що літаки, які бомбардували Маріуполь, злітали з аердрому Приморсько-Ахтарська», - написав Андрющенко.

Відомо, що Атрощенко — командир в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, авіаполк якого дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарська. Народився у місті Овруч Житомирської області, потім проживав Липецьку та був прописаний у Воронежі. Наразі він живе в елітній квартирі у Приморсько-Ахтарську. До місця служби, аеродрому дислокації 960-го штурмового авіаційного полку, також досить недалеко — близько 5 км.

Нагадаємо, авіаудар по Драмтеатру Росія завдала 16 березня, а по вокзалу у Краматорську – 8 квітня року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: