На фронт відправлять нові зразки жіночої військової форми від українських виробників

жж
фото: з вільного доступу

У підрозділи ЗСУ відправлять партію зразків жіночої військової форми. Її випробування завершиться до кінця травня.

Про це пише Міноборони.

На спільній нараді Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Міністерства оборони України представники вітчизняних виробників та громадських організацій обговорили варіанти змін до жіночої військової форми з урахуванням особливостей анатомії жіночої фігури. Присутні вирішили виготовити нову партію зразків форми для передачі у військові підрозділи. Випробування форми має завершитися до кінця травня.

«На сьогодні у ЗСУ служать 41 тисяча жінок, ще близько 19 тисяч - є цивільними працівницями, які працюють задля потреб армії. Безпосередньо у бойових діях бере участь близько 5 тисяч жінок. Окрім зручної форми, ми також продовжуємо і роботу щодо забезпечення наших захисниць і бронежилетами з урахуванням антропологічних особливостей. Експериментальний зразок бронежилету для жінок вже розроблено, проведено низку робочих зустрічей із представниками потенційних виробників, які спроможні виготовляти бронежилет для захисниць. Після проведення технічної специфікації і успішних польових випробувань, бронежилети будуть поставлені на забезпечення до Збройних Сил України. Я сподіваюсь, вже скоро ми зможемо прозвітувати про позитивні результати», - сказав Міністр оборони України Олексій Резніков

Зазначено, що якщо ці зразки форми отримають схвальні відгуки військовослужбовиць, Управління матзабезпечення до травня розробить відповідну технічну специфікацію Міністерства оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: