ПЦУ призначила нового виконувача обов'язків намісника Києво-Печерської лаври

лл
фото: православна церква україни

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній призначив нового відповідального за обов'язки намісника монастиря. Раніше той належав до УПЦ МП.

Про це йдеться на сайті церкви.

Обов'язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври виконуватиме архімандрит Авраамій (Лотиш). На новій посаді він звернувся до братії із закликом залишитися в Лаврі в складі Помісної Православної Церкви України.

«Дорогі отці і браття! Закликаю вас залишитися в Лаврі в складі Помісної Православної Церкви України під омофором Блаженнійшого Митрополита Епіфанія. Готовий до спілкування з Вами та прагну разом з вами потрудитися для оновлення нашої обителі як справжнього монастиря і місця духовного оновлення для ченців та всіх вірних», — сказав священник.

Нагадаємо, у 2021 році Авраамій став архімандритом Української православної церкви московського патріархату. Проте тепер він вирішив приєднатися до Православної церкви України. У своєму зверненні архімандрит назвав це рішення складним, але «єдино правильним і канонічно виправданим».

Сьогодні, 29 березня, ченці УПЦ МП мають остаточно покинути Києво-Печерську лавру

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: