росіяни залучають українських підлітків до фейкових мінувань в Україні

00
фото: СБУ

СБУ встановила, що російські спецслужби координують дітей анонімно повідомляти про фейкові мінування в Україні.

Про це пише СБУ.

Правоохоронці викрили тінейджерську групу, причетну до серії анонімних повідомлень про псевдомінування у столиці та інших регіонах України. За даними слідства, українські підлітки повідомляли про мінування будівель органів державної влади, а також об’єктів соціальної інфраструктури. Їхні дії координували російські спецслужби.

«Для цього росіяни створили спеціалізовану інтернет-спільноту, до якої регулярно залучали неповнолітніх мешканців різних регіонів України. Таким чином ворог намагався розхитувати внутрішню обстановку в Україні», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що «розсилку» здійснювали від імені сторонніх осіб та з використанням спеціальних комп’ютерних програм для приховування своєї локації.

У результаті розслідування співробітники СБУ викрили організатора групи. Ним виявився неповнолітній мешканець Чернігівської області.

«Правопорушник мав контакти з представником російської спецслужби, який зв’язувався з підлітком через месенджер і ставив йому завдання. Під час обшуку за адресою проживання псевдомінера виявлено мобільний телефон та комп’ютер із доказами протиправної діяльності та комунікації з агресором», - повідомляє відомство.

Слідство триває. Тепер організатору злочинної групи загрожує до 8 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: