Судитимуть військовослужбовців рф, причетних до звірств на Київщині

777

Під час окупації Київщини в березні минулого року російські солдати шукали патріотично налаштованих українців та імітували розстріл.

Про це пише Офіс Генпрокурора.

Прокуратура висунула звинувачення двом російським військовослужбовцям за фактом порушення законів та звичаїв війни. Розслідуванням встановлено, що впродовж березня 2022 року командир відділення розвідувального взводу 104-го гвардійського десантно-штурмового Червоного прапора полку разом з підпорядкованими бійцями проводили спеціальні рейди у місті Ірпінь Бучанського району Київської області.

Відомо, що вони жорстоко, образливо та принизливо ставилися до цивільного населення, намагаючись виявити патріотично налаштованих громадян України.

«Обвинувачений разом з іншими військовослужбовцями рф незаконно проникли до житлового будинку, де було двоє цивільних осіб. Вони нанесли удари по тулубу і голові потерпілого та, імітуючи вбивство, здійснювали постріли поряд з головою», - йдеться у повідомленні.

В подальшому, як звітують правоохоронці, для проведення допиту вони вивели його у двір будинку. Там військовий рф нібито через ненадання «правдивої інформації», направив на потерпілого автоматичну зброю. Імітуючи розстріл, він здійснив дві черги пострілів з однієї та іншої сторони потерпілого, завдавши йому сильних моральних та психічних страждань.

Звинувачення скерували до суду, розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: