Львів'янин адміністрував веб-сайт, пов'язаний із пушиліним

338942374_216207914340053_4415056735465347426_n

У Львові на лаві підсудних опинився городянин, котрий публікував заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і до захоплення державної влади.

Про це розповіли у регіональній прокуратурі 30 березня.

Там кажуть, що прихильник «руського миру» створив у забороненій соцмережі групу під назвою «Львівська народна республіка», де поширював наративи, які стосувались закликів до повалення конституційного ладу. Там зазначав, що Україна повинна зникнути із політичної карти світу.

Окрім того, на замовлення країни-агресора, він здійснював адміністрування забороненого веб-сайту «ВосходИнфо», пов’язаного із лідером так званої «ДНР». На ньому він постив статті та інтерв’ю із проросійськими пропагандистками наративами, закликами до ведення агресивної війни.

Нині львів'янин під вартою. До суду скерували справу за статтями Кримінального кодексу України:

  • дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державної зради, пропаганди війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: