На росії затримали американського журналіста

нн
фото із соцмереж журналіста

Кореспондента видання The Wall Street Journal (WSJ) підозрюють у шпіонажі.

Про це пишуть прокремлівські ЗМІ.

У єкатеринбурзі ФСБ затримала журналіста американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича, який готував матеріал про ставлення росіян до війни та вербування до ПВК «Вагнер». У відомстві стверджують, що кореспондент нібито «діяв за завданням американської сторони» та «збирав дані, що становлять державну таємницю», а саме про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу.

Спецслужба звинуватила журналіста в шпигунстві. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 20 років.

Як повідомляє одне з російських змі, вдень 29 березня в локальному інфопросторі з'явилася новина, що в єкатеринбурзі силовики затримали людину біля ресторану Bukowski Grill, натягнувши їй на голову светр. У виданні припустили, що саме так затримали Гершковича. До того ж, крім єкатеринбургу, журналіст їздив до нижнього тагілу, де знаходиться оборонне підприємство Уралвагонзавод.

Довідка

Еван Гершкович є громадянином США, але близько шести років живе в Росії та працює в московському бюро американської газети The Wall Street Journal. Журналіста акредитовано при МЗС РФ. Раніше Гершкович працював у Agence France-Presse, The Moscow Times та The New York Times. Останню статтю за авторством Гершковича The Wall Street Journal опублікувала 28 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: