Диктатор лукашенко закликав припинити бойові дії в Україні, інакше — рф застосує заборонені боєприпаси

лукашенко

Білоруський диктатор олександр лукашенко закликав припинити бойові дії в Україні без переміщення військових і зброї, а також пропонує сісти за стіл перемовин, але без попередніх умови.

Про це він сказав під час звернення до парламенту 31 березня, цитують провладні медіа.

«Ризикну запропонувати припинити бойові дії. Перемир'я оголосити без права переміщення, перегрупування військ з обох сторін, без права перекидання зброї та боєприпасів, живої сили та техніки. Все, завмерли», — сказав Лукашенко.

Самопроголошений президент білорусі фактично повторив всі тези російської пропаганди, себто про «західне управління» Україною, «державний переворот у братській Україні», «розміщення баз НАТО» на території України, «неприйнятний націоналізм з елементами фашизму», «заборону російської мови» та «знищення всього, що пов'язано з періодом СРСР».

Натомість він знову спробував виправдати російську агресію проти України. Каже, що диктатор рф володимир путін «змушений вжити заходів для захисту російської людини».

Лукашенко пропонує, щоб росія та Україна сіли за стіл переговорів без попередніх умов, фактично погрожуючи потужністю російського військово-промислового комплексу (ВПК).

«Треба почати переговори. Саме зараз, а не пізніше....У нас повільно запрягають, але швидко їдуть. Якщо росія раніше, і в нас зокрема, просила зброю та боєприпаси, щоб себе убезпечити, сьогодні вона ні в кого не просить. Бо ВПК у росії сьогодні розгортається на повну потужність. Якщо це станеться, буде складно говорити про мир. Якщо цей російський віз за інерцією покотиться, то вистачить сповна», — зазначив диктатор лукашенко.

Диктатор додав, що якщо в Україну продовжаться поставки західної зброї, а ЗСУ пройдуть перепідготовку, то з іншої сторони «також буде армада». 

«І фосфорні боєприпаси, і збіднений уран, і збагачений уран — все має бути залучене, якщо вчергове буде обман і буде помічено хоч найменший рух через кордон в Україну, або з іншого боку, з боку росії, переміщення військ та підготовка до атаки», — говорить він.

І додав, мовляв, вважає безглуздими переконання українців у перемозі у війні, оскільки, з його слів, ядерну державу перемогти неможливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: