Екскерівник СБУ очолив каральний орган рф на окупованій частині Херсонщини

ззз
Фото: gettyimages

Керівник СБУ часів януковича олександр якименко причетний до організації масових репресій проти мирних жителів у захопленій частині Херсонської області.

Про це повідомляє СБУ.

За катування цивільних на Херсонщині судитимуть 9 учасників НЗФ, серед яких ексголова СБУ. За даними слідства, всі обвинувачені раніше працювали в правоохоронних органах. Формування стало аналогом ФСБ для окупованих територій Херсонщини. Головна мета карального органу полягала у забезпечені відокремлення регіону від України та приєднання до складу рф. Для цього учасники НЗФ виконували поставлені кремлівським режимом завдання щодо придушення руху опору населення в регіоні та будь-яких проявів невизнання політики окупаційної влади.

Представники так званої служби відшукували та затримували громадян України, проукраїнських активістів, противників окупаційної влади, інших цивільних осіб. В одній із захоплених будівель у Херсоні учасники формування облаштовували місце незаконного ув’язнення та катування людей. Цивільних тримали у нелюдських умовах, до них застосовувалось психологічне та фізичне насильство.

«Щоденно вони піддавались побоям, катуванню електричним струмом. Їх обмежували у харчуванні та не давали води. Учасники НЗФ імітували розстріл потерпілих. Затримання мирних мешканців відбувалось під різними приводами, а отримати свободу, в деяких випадках, вони могли лишезаплативши «викуп», - йдеться у звіті.

Нараз обвинувачені оголошені у розшук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: