Путін боїться відправляти нещодавно мобілізованих в Україну, – ISW

00

Через побоювання за стабільність свого режиму російський диктатор Володимир Путін, навряд чи направить нещодавно мобілізованих росіян в Україну.

Про це пише ISW.

Використання призовників у зимово-весняний період 2022-го спровокувало соціальну напруженість в РФ. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни. Відомо, що голова комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов заявив, що весняних призовників не відправлятимуть на окуповані Росією території України під час призову навесні 2023-го. Також нібито російські війська не призовуть чоловіків з окупованих територій. Експерти наголошують, саме тому голова Кремля навряд чи ризикне стабільністю свого режиму, спрямувавши новобранців на передову.

«Нові призовники не збільшать російську бойову міць у короткостроковій перспективі, оскільки вони мають пройти місяці навчання, перш ніж піти на фронт», — пояснили аналітики.

Експерти також зауважили, що початок весняного призову в рф може фактично зменшити потенціал росії для навчання резервістів та іншого персоналу.

«росія має обмежений навчальний потенціал, і виділення його на підготовку строковиків, які не будуть воювати у 2023 році, позбавляє кремль можливості готувати резервістів і добровольців, що воюватимуть», — зазначили там.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: