У росіян є ресурси продовжувати воювати цього та наступного року, — українська розвідка

армія рф
Фото з відкритих джерел. Ілюстративне

російсько-окупаційні війська виявились нездатними вести стратегічні наступальні операції, а так званий «великий наступ», який анонсували загарбники, обернувся для росії «пшиком» – вони не отримали жодного значущого результату.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк в інтерв'ю «Укрінформу».

З його слів, нині росіяни намагаються будь-що вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, але отримані розвіддані дозволяють ЗСУ вживати ефективних контрзаходів та завдавати окупантам максимальних втрат.

«Якщо говорити про інерційний сценарій, тобто такий, коли зберігатиметься нинішня інтенсивність бойових дій, то наявних ресурсів у росіян вистачить на ведення конвенційної війни у 2023-му та, можливо, у 2024 році. Якщо ж посилити санкційний тиск, то критичні труднощі в держави-агресора розпочнуться раніше», — пояснив Черняк.

І додав, що навіть зараз вплив санкцій на ВПК країни-агресора є дуже відчутним. Зараз росіяни зазнають найбільших втрат за весь час війни, а їхнє виробництво не здатне компенсувати це через брак комплектуючих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: