В монастирі УПЦ МП ховався проросійський блогер

шш

Дмитра Скворцова судитимуть за проведення підривної діяльності проти України.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо проросійського блогера Дмитра Скворцова, який переховувався від правоохоронців у монастирі Української православної церкви московського патріархату в Києві. Блогеру висунули обвинувачення у державній зраді за ведення інформаційно-підривної діяльності проти України. За даними слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну він почав активно допомагати рф у проведенні підривної діяльності проти України.

«На виконання завдань російських кураторів чоловік готував та надсилав для публікації статті, в яких висловлював проросійські погляди. Вказані публікації розміщувалися на російських сайтах, активно «розганялися» пропагандистами в інтернеті та соцмережах та були доступними необмеженій кількості користувачів», - звітують правоохоронці.

Зазначено, що у цих статтях він заперечував існування України як держави та українського народу як повноцінного самостійного етносу. Популяризував та героїзував російську федерацію та її президента, наголошував на «високій місії» рф в світі та її «жертовності».

Чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує покарання від 12 до 15 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: