В Україні самокати та моноколеса визнали транспортними засобами

777
фото з вільного доступу

Президент підписав відповідний закон.

Про це повідомляє ВРУ.

Президент підписав закон, який визнає електросамокати та інший легкий електротранспорт транспортними засобами. Це посилить відповідальність за порушення ПДР на самокатах.

Законопроєкт розділяє легкі електричні транспортні засоби на дві категорії:

  • ті, що мають від одного колеса, електродвигун потужністю до 1000 Вт, і розвивають максимальну швидкість до 25 км/год. Їх визначають як "легкий персональний електричний транспортний засіб" (всі прокатні самокати підпадають під цю категорію); 
  • ті, що можуть їхати зі швидкістю 10-50 км/год і мають від двох коліс. Це визначається як "низькошвидкісний легкий електричний транспортний засіб".

Напередодні, координатор U-Cycle Богдан Лепявко зазначив, що в цьому законі врахували рекомендації, напрацьовані велоспільнотою. Відтак, ті пристрої, які їдуть з більшою швидкістю ніж 50 км/год не підпадають в ці категорії, ймовірно, вони розглядатимуться, як мотоцикли.

«Існування визначення вже однозначно представляє ці пристрої як транспортні засоби й в разі будь-яких пригод користувач такого пристрою вже 100% водій ТЗ, а не пішохід. Це значно спрощує трактування і знімає ряд казусів та питань, які вже встигли виникнути й широко обговорювалися», – написав він.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: