путін докладає зусиль, щоб формувати антизахідну коаліцію в ООН, – ISW

6dc574a-44816af-putin-getty1
Фото: GETTY IMAGES

31 березня президент росії володимир путін схвалив нову Концепцію зовнішньої політики росії, яка, ймовірно, має на меті підтримати спроби кремля сприяти створенню потенційної антизахідної коаліції.

Про це пише Інститут вивчення Війни ISW.

Нова Концепція зовнішньої політики малює Захід як антиросійську та міжнародну дестабілізуючу силу набагато більшою мірою, ніж попередня Концепція зовнішньої політики росії 2016 року, і прямо заявляє, що США та їхні «сателіти» розв’язали гібридну війну, спрямовану на послаблення росії. 

Новий документ також сильно підкреслює мету росії створити багатополярний світовий порядок і підпорядковує цій меті широкі зовнішньополітичні цілі росії, які включають припинення передбачуваного домінування Сполучених Штатів у світових справах. 

У документі стверджується, що більша частина людства зацікавлена ​​в конструктивних відносинах з росією і що бажаний багатополярний світ дасть можливості незахідним світовим державам і провідним країнам регіону.

Раніше путін використовував зустрічі з президентом Китаю Сі Цзіньпіном 20-22 березня, щоб посилити спроби риторично згуртувати решту світу проти Заходу, і новий документ, ймовірно, має на меті підтримати спроби кремля активізувати пропозиції до неприєднання країни для формування більш узгодженого антизахідного блоку. 

ISW оцінив, що пропозиція путіна сформувати антизахідний блок під час візиту Сі до москви не була сприйнята позитивно, оскільки Сі відмовився приєднати Китай до геополітичного конфлікту, який путін передбачав із Заходом. 

Зменшення економічної потужності росії та деградація військових зусиль в Україні продовжують мало стимулів для країн виявляти серйозний інтерес до пропозиції. кремль, ймовірно, вирішив оприлюднити нову Концепцію зовнішньої політики напередодні головування в Раді Безпеки ООН (РБ ООН), щоб створити інформаційні умови для майбутніх риторичних зусиль в ООН, спрямованих на формування антизахідної коаліції.

Раніше ISW оцінювало, що росія, ймовірно, використовуватиме своє головування в Радбезі ООН як засіб проекції російської влади.

Основні висновки ISW від 31 березня:

  • путін 31 березня затвердив нову Концепцію зовнішньої політики росії, яка, ймовірно, спрямована на підтримку спроб кремля сприяти створенню потенційної антизахідної коаліції.
  • Ллукашенко продовжує використовувати гучні публічні заяви, щоб зобразити білорусь як суверенну державу, незважаючи на те, що де-факто вона зайнята російськими військами.
  • пєсков категорично відкинув пропозицію лукашенка про припинення вогню і зазначив, що кремль не зацікавлений у переговорах.
  • Заступник голови Ради безпеки росії дмитро медведєв використав коментарі про введення миротворчих сил в Україну для продовження інформаційних операцій, які зображують Захід як ескалацію.
  • Російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна.
  • Також вони досягли успіхів у межах Бахмута, а українські війська відновили позиції в районі Бахмута.
  • Крім того, окупанти продовжили наступальні операції на лінії фронту Авдіївка-Донецьк.
  • Українські удари по місцях зосередження російських військ на півдні України, ймовірно, змушують російське угруповання в цьому районі змінювати тактику, щоб уникнути ризику ударів.
  • Російські офіційні особи продовжують заявляти, що російські війська не планують офіційної другої хвилі мобілізації.
  • Чиновники рф продовжують відправляти українських дітей до таборів у росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: