Львівщина: головні події за добу

Untitled
Фото: ЛОДА

Протягом минулої доби загроз ракетних ударів на території Львівської області не виникало.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький у Телеграм.

За його словами, евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 28 людей. До Перемишля зі Львівської області вирушили 1229 осіб.

Також Козицький повідомив, що фахівці департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА розповіли (https://bit.ly/3MbGFdY) аграріям Стрийщини про можливості залучення фінансів із бюджетів усіх рівнів та міжнародних проєктів технічної допомоги.

Люди похилого віку з числа ВПО, які знайшли прихисток у Старосамбірській громаді, отримали гуманітарну допомогу від представництва Help Age International. Благодійна організація передала засоби гігієни, а також палиці для ходіння, милиці та інші засоби для реабілітації.

«Молодіжна екомайстерня» відбулась на Стрийщині за участі представників молодіжної ради та учнівського парламенту Славської громади й екоактивістів. Обговорили екологічні рішення, зокрема виготовлення свічок із переробленого скла, реставрацію старих меблів, контейнери для роздільного сортування сміття та екопатруль. Запланували напрацювати екологічні проєкти для збереження природи.

Із Дрогобиччини відправили 4 «швидкі» на фронт для спецпризначенців ЗСУ, Національної гвардії та ДСНС. Автівки обладнані всім необхідним, щоб надавати медичну допомогу цивільному населенню та евакуювати поранених військових.
Машини швидкої медичної допомоги відправили завдяки благодійному фонду «КОЛО», в межах ініціативи «1000 автомобілів свободи».

У Червонограді пройшов Турнір Честі зі змішаних бойових мистецтв пам'яті родини Луговських та воїнів, які загинули за волю України.

Наталія Луговська з Червонограда була психологинею у полку «А3OB». У 2018 році загинув на війні її син Юрій. Захищав Україну також зять Наталії Олексій Ластович. Він загинув у Маріуполі на «Азовсталі» 21 квітня 2022 року. У травні на заводі «Азовсталь» загинула Наталія Луговська. Вічна пам'ять родині Луговських та усім Героям, які віддали за Україну найцінніше.

Читайте також: Куди піти у Львівській області 2 квітня: перелік подій

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: