Священник УПЦ МП побив військового у Хмельницькому

da98f47----------------2023-04-02t144947.355
Скрін з відео

Депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик заявив про побиття військового у храмі Української православної церкви московського патріархату у Хмельницькому.

Про це Віктор Бурлик повідомив у Facebook, пише Громадське.

Бурлик опублікував відео, як священнослужитель штовхає та б'є ногою чоловіка у військовій формі, після чого до нього долучаються інші та притискають військового до стіни. Священник просить викликати поліцію. Тим часом військовий вигукує: «Скільки людей має вмерти, щоб ви, московський патріархат...»

Священнослужитель разом з іншими чоловіками вивів військового із заламаними за спиною руками із будівлі. Однак на виході між ними знову сталася сутичка. Чоловіка у формі притисли до підлоги, після чого він сказав, що йому немає чим дихати. З будівлі військовий вийшов з ушкодженим носом.

Депутат Віктор Бурлик заявив, що на відео — військовий Артур Ананьєв, який з початку повномасштабної війни добровольцем пішов на фронт у складі 19 стрілецького батальйону, на війні отримав контузію та черепно-мозкову травму.

«Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він сам пішов в московський храм, щоб поставити питання: "Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?" Що було далі видно на відео...» — пише Бурлик.

Він заявив, що після цього приїхали поліцейські та затримали військового.

Речниця патрульної поліції в Хмельницькій області Вікторія Тимощук розповіла місцевому виданню «Всім.юа» що інцидент стався о 10:20 годині у Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ МП. За її словами, під час богослужіння 26-річний чоловік розпочав конфлікт зі священником. 

«Чоловік під час проведення молитовної літургії скинув зі столу на підлогу книгу "Євангелія", вчинив словесний конфлікт відносно священника, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали працівників поліції. Зараз ухвалюється рішення про притягнення громадянина до адміністративної відповідальності за ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство)», — зазначили у патрульній поліції. 

В управлінні Нацполіції області повідомили виданню, що також за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження щодо священника за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України — «Хуліганство». 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: