Чи вручатимуть в Україні повістки через месенджер

IMG_9278-630x420
Фото Микити Печеника, ілюстративне

Нині немає технічної можливості, аби вручати українцям повістки через месенджер, повідомив віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Про це він сказав у інтерв'ю «Ліга», яке оприлюднили 3 квітня.

Він пояснив, що наразі робити це неможливо, оскільки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону.

«А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі», — сказав Федоров.

Додає, що лише технічно неможливо зробити розсилки повісток у месенджерах у цьому році. А крім технічної сторони, необхідні зміни у законодавстві.

Читайте також: Хто і де мають право вручати повістки, — відповіді юристів

Що передувало?

Наприкінці березня представник президента у парламенті Федір Веніславський заявив, що Верховна Рада хоче вдосконалити процедуру проведення мобілізаційних заходів в Україні. Над цим працює комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Нині комітет розробляє законодавчі зміни, які сприятимуть врегулюванню питання видачі повісток військовозобов‘язаним внутрішньо переміщеним особам, які зараз вимушено проживають не за місцем постійної реєстрації.

В Україні з 24 лютого 2022 року триває загальна мобілізація, призвати в армію можуть усіх військовозобов'язаних чоловіків, резервістів і призовників, які можуть нести службу за станом здоров’я. Востаннє військовий стан і загальну мобілізацію в Україні продовжили до 20 травня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: