Мінкульт вніс 3 заявки на включення до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

RtV-d

Міністерство культури направило до МЗС України три номінаційні досьє елементів нематеріальної культурної спадщини. Далі їх направили до ЮНЕСКО.

Про це повідомляє Міністерство культури України.

До переліку потрапили «Українська писанка: традиція і мистецтво». Ініціаторами подання виступили Музей писанкового розпису в м. Коломия, Національна спілка майстрів народного мистецтва України, Конгрес українців Естонії та Український центр у Таллінні.

У номінації Реєстру кращих практик з охорони нематеріальної культурної спадщини подали «Практика з охорони кобзарсько-лірницької традиції». Ініціаторами подання виступили три Кобзарські цехи – Київський, Львівський та Харківський. Ідеться про практику охорони традиції, яка збереглася живою попри намагання росії та радянської влади знищити її впродовж 300 років.

Також подано «Технологію вишивки «білим по білому» міста Решетилівка Полтавської області», елемент нашої живої спадщини, відомий і визнаний не тільки в Україні, а й за її межами. Ініціаторами подання виступили осередки майстерності та професійного навчання в м. Решетилівка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: