росіянин погрожував очільнику єврейської громади Закарпаття

пп

СБУ затримала російського агента-антисеміта, який погрожував очільнику єврейської громади Закарпаття.

Про це пише СБУ.

Служба безпеки запобігла спробам російських спецслужб дестабілізувати внутрішньо-політичну обстановку на заході України. Правоохоронці затримали мешканця Закарпаття, який за вказівкою агресора штучно розпалював антисемітські настрої в регіоні.

Відомо, що в грудні минулого року він приховано наніс на фасадах будівель у центрі Ужгорода написи із закликами до вбивства євреїв.

Крім того, зловмисник надіслав лідеру єврейської громади «авторську» псевдонаукову працю, в якій «обґрунтовує» свою ненависть до цієї національності.

«Встановлено, що до 2014 року фігурант тимчасово проживав на території північної осетії рф. Наразі співробітники Служби безпеки України детально вивчають зв’язки чоловіка зі спецслужбами російської федерації», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, під час обшуку у помешканні зловмисника виявлено комп’ютерну техніку із доказами злочину та прокремлівську літературу, де російські автори вихваляють спецслужби рф. До того ж, у нього вилучили заплямований фарбою одяг, в якому фігурант перебував під час нанесення антисемітських написів на будівлях.

Триває розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: