На Дніпропетровщині російський агент «полював» за українською авіацією

ппп

СБУ затримала чергового призначенця рф.

Про це повідомляє СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента головного управління генерального штабу зс рф у ході спецоперації на Дніпропетровщині. Відомо, що він збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території області. Насамперед ворога цікавили місця розміщення та режими роботи українських військових літаків на території регіону. Зокрема, агент фіксував регулярність вильотів, кількість літаків тощо.

«Крім того, він передавав агресору інформацію про наслідки повітряних ворожих атак на місто. Ці відомості окупанти планували використати для підготовки та здійснення масованих авіаударів по території регіону», - йдеться у повідомленні.

Для вербування ворог використав один із проросійських Телеграм-каналів, де фігурант активно поширював свої «дописи» на підтримку загарбників.

Отримані відомості він надсилав до гру через месенджер у вигляді електронних координат та медіафайлів з прив’язкою до місцевості.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: