Неправильне паркування: у Львові за тиждень виписали штрафів на понад 2 млн грн

IMG_9898

За тиждень, що минув, у Львові оштрафували 5 тисяч 681 водія через порушення правил паркування.

Про це повідомили в управлінні безпеки міськради.

Так, суми штрафів становить 2 млн 140 тисяч 340 тисяч. Їх скерують до місцевого бюджету, зокрема на потреби українських військових.

Нагадаємо, мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

 «Водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування. В такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування», - додали в управлінні безпеки відомства.

Читайте також: У центрі Львова з'явився ще один майданчик на декілька паркомісць

Натомість через порушення правил стоянки, за минулий тиждень на арешт-майданчик евакуювали 138 транспортних засобів.

«До інспектування на вулицях міста залучено 50 інспекторів з паркування. Кожен з них щоденно оформляє в середньому 35 повідомлень про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності», - додали в управлінні безпеки ЛМР.

У мерії пояснюють, що робота інспекторів з паркування перш за все спрямована на унеможливлення стихійних паркувань, покращення дисципліни оплати послуг платного паркування, оперативне тимчасове затримання транспортних засобів, які створюють суттєву перешкоду для інших учасників дорожнього руху.

Водіїв закликають не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним силам України.

Читайте також: У Львові городяни платять за паркування біля своїх будинків майже втричі дорожче, ніж у Польщі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: