У Львові поштар разом із товаришем заміняли iPhone на мило

телефон3
Фото з відкритих джерел

На лаві підсудних у Львові опинився працівник пошти та його товариш, які налагодили шахрайську схему із заміною телефонів на мило та інші підручні засоби.

Про це розповіли у регіональному управлінні прокуратури 4 квітня.

Там кажуть, що у вересні торік менеджер одного із поштових відділень спільно із знайомим налагодили на пошті шахрайську схему із заміною телефонів на мило та інші підручні засоби. Львів’янин за допомогою онлайн-сервісу знаходив оголошення про продаж мобільних телефонів марки Apple.

Працювала схема так: чоловік домовлявся про купівлю мобільного та відправку поштового відправлення за допомогою кур’єрської служби, при цьому вказував вигадані анкетні дані одержувача.

Тим часом його товариш, який працював менеджером на пошті та мав доступ до інформації про рух вантажів та посилок, за винагороду домовлявся з кур’єрами про доставку посилок без оформлення відповідних документів.

Коли кур’єр доставляв посилку, чоловік отримував її та нібито оглядав справність телефону. Однак, насправді замінював гаджет на якісь підручні побутові речі, накшталт шматка мила, пластиліну чи ложки, та заклеював коробку назад. Після чого повертав посилку цьому ж кур’єру для подальшого повернення продавцям із відміткою «отримувач не з’явився», додають у прокуратруі.

Так чоловікам вдалось вкрасти 8 айфонів на загальну суму майже 400 тис грн.

Їх судитимуть за шахрайство та зловживання службовим становищем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: