Ексгендиректору «Антонова» повідомили про підозру через знищення «Мрії»

61916964_605

Підозру у службовій недбалості отримав колишній гендиректор державного підприємства «Антонов». Він може бути причетним до знищення «Мрії».

Про це повідомили у Національній поліції України 5 квітня.

У відомстві не називають імен експосадовців, утім відомо, що на початок повномашстабного вторгнення рф в Україну підприємством керував Сергій Бичков.

За даними поліції, експосадовець проігнорував застереження державних органів та не забезпечив транспортування літака в безпечне місце. Він також знав про припинення страхового покриття на «Мрію». Його дії призвели до збитків державі на понад 8,4 мільярда гривень.

Також правоохоронці з'ясували, що напередодні повномасштабного вторгнення літак був технічно справний, на аеродромі зберігалося достатньо авіапального, а екіпаж був готовий до вильоту в аеропорт німецького міста Лейпциг.

Бичкову повідомили про підозру у службовій недбалості. Максимальна санкція цієї статті: п'ять років ув'язнення та три роки позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Слідчі також перевіряють інформацію про можливість евакуації ще шести літаків, які тоді перебували на території аеропорту. Серед них — Ан-124 «Руслан».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: