Громада львівського собору УПЦ МП  перейшла до ПЦУ (відео)

пп

Львівський Свято-Георгіївський кафедральний собор перейшов із московського патріархату до Православної церкви України.

Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Громада Свято-Георгіївського Кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ МП у середу, 5 квітня, проголосувала за перехід до Православної церкви України.

«У неділю приходьте святити лозу вже до української церкви!», - написав Холод.

За словами директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євгена Бойка, після голосування декан Львівської єпархії ПЦУ отець Олег Древняк у співслужінні духовенства єпархії здійснив богослужіння українською мовою.

Нагадаємо, зранку в соборі зібралася громада, яка проголосувала за перехід до ПЦУ. Процес супроводжувався невеликими сутичками та суперечками.

«Церква на вулиці Тараса Бобанича у Львові. Зараз у храмі ставлять остаточну крапку в існуванні тут так званого московського патріархату. Парафіяни ухвалюють рішення про перехід у ПЦУ. Сподіваюся, вже найближчим часом ця церква стане Гарнізонним храмом ПЦУ», – повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

А напередодні митрополит Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет (Кучеров) сповістив, що близько 9:00 на територію Кафедрального собору зайшли невідомі та заблокували вхід на територію і до храму.

«Невідомі люди під головуванням Юрія Холода, заступника голови Львівської обласної ради, провели парафіяльні збори про перехід громади храму до ПЦУ. У зборах взяв участь священник Львівської єпархії ПЦУ під керуванням митрополита Макарія», – написав він у соціальній мережі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: