На Львівщині ексчиновник передав комунальні ділянки під будівництво курорту

339331651_1293101861553021_3699567613176377330_n
Фото: ОГП

Колишній посадовець Сколівського районного відділу земельних ресурсів «перевів» державні землі у власність підсанкційної особи, завдавши державі збитків на суму 17,5 млн грн.

Про це повідомили у регіональному управлінні поліції 5 квітня.

Так, чиновник зловживаючи своїм службовим становищем, видав завідомо неправдиві офіційні документи (державні акти на право власності), що призвело до незаконного вибуття із земель державної власності чотирьох земельних ділянок та незаконної передачі в оренду ще однієї земельної ділянки, розташованих на території колишнього Сколівського району.

У документах змінили цільові призначення ділянок з «сільськогосподарського призначення» та «рекреаційного призначення» на «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» та «для будівництва і обслуговування паркінгів та автостоянок на землях житлової та громадської забудови».

Деякі з цих ділянок, додають у поліції, які фактично були розташовані за межами населеного пункту, за «новими документами» увійшли в межі одного з сіл теперішньої Славської ОТГ, яке користується великою популярністю у шанувальників гірськолижного спорту.

Ці земельні ділянки опинились у власності суб’єкта господарювання, кінцевим бенефіціаром якого є особа, яка згідно рішення Ради національної безпеки і оборони України внесена до переліку фізичних та юридичних осіб, стосовно яких застосовані обмежувальні заходи, санкції. На одній з них «новий власник» мав намір збудувати готельно-відпочинковий комплекс.

Унаслідок незаконної діяльності посадовця державі було завдано збитків на суму близько 17,5 мільйонів гривень.

Так, ексчиновникові повідомили про підозру за службове підроблення, зловживання владою Кримінального кодексу України. Нині йому загрожує позбавлення волі до 6 років.

За даними СБУ, йдеться про дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: