У Львові хірурги наново сформували палець з ребра пацієнта

339649315_228406449765177_1538129116031227999_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Львівські хірурги лікарні святого Пантелеймона сформували наново палець руки 24-річному чоловікові, а кістковий інплант взяли просто із ребра самого пацієнта.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова 5 квітня.

Там кажуть, що Назар звернувся до медиків зі скаргами на нестерпний біль в області безіменного пальця лівої руки. Чотири роки тому хлопець травмував кисть під час футбольного матчу і довгий час не звертався за медичною допомогою. Йому здавалось, що це був просто забій, але водноночас він відчував постійний біль та поколювання. Та незважаючи на це займався самолікуванням.

У лікарні додали, що останні декілька місяців від постійного нестерпного болю уже нічого не рятувало. Лише тоді Назар звернувся вже до лікарів. Діагноз – остеохондрома. Простими словами, доброякісна пухлина кістки. Висновок лікарів – потрібно негайно видаляти. Операцію медики виконали у два етапи.

Спершу - видалили новоутвір, а біоматеріал відправили на гістологічне дослідження.

Другим етапом стала реконструктивна операція. Великий об’єм ураження кістки ставив під загрозу збереження самого пальця. І щоб заповнити дефект кісткової порожнини, яка виникла після усунення пухлини, лікарі взяли частину ребра самого пацієнта та сформували з неї імплант. Операція з реконструкції фаланги пройшла успішно. А щоби кістка зафіксувалась у правильному положенні – її закріпили спеціальною металоконструкцією.

Нині Назар приходить до лікарні на перев’язки. Гіпс медики знімуть уже за чотири тижні. А потому молодого чоловіка очікує ще принаймі пів року реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: