На Закарпатті дівчина заявила, що варто відділити регіон від України (оновлено)

339116332_617844289739901_7435396461205575903_n
Фото: СБУ

Мешканка Закарпаття оприлюднила у Мережі відео, у якому заявила, що варто підготувати петицію стосовно «необхідності» відокремлення регіону зі складу України. Цю справу вже розглядає Служба безпеки України.

Про це повідомляють у регіональному управлінні відомства 5 квітня.

Отже місцева мешканка агітувала за ухвалення рішень, які загрожуюють територіальній цілісності України. Такими діями жінка намагалася дестабілізувати внутрішню обстановку в регіоні.

«У соціальних мережах вона оприлюднила відеозвернення, в якому закликала підготувати петицію стосовно «необхідності» відокремлення Закарпаття зі складу України. Фігурантка «розганяла» ворожі наративи, в яких ображала почуття українців, вдавалася до зневажливих висловлювань на їхню адресу», — йдеться в повідомленні СБУ.

Це відео дивіться нижче:

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Дивись новини Львова й України (@dyvys.info)

Пізніше блогерка «пробила» ще одне дно. Вона записала нове відео, де знову заявила, що «Україна їй ніх** не дала», щиро не розуміє, чому всі «образились на правду», а також порівняла українців із росіянами запитала «чим ви ліпше зомбованих москалів».

Яке покарання їй загрожує?

За даними СБУ, злочин розслідується у межах кримінального провадження за статтею 110 Кримінального кодексу України. Це посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: