У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни вироблять бетонні оборонні споруди

photo_5292292357951180536_x
Фото: Петро Андрющенко

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі на Донеччині загарбники запустили виробництво бетонних оборонних споруд.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко у четвер, 6 квітня.

Він каже, що окупанти почали активніше перевозити «зубів дракона».

«Окрім того, запустили на бетонних заводах виробницво в Маріуполі. Знов. До „зубів дракона“ також додались бетонні укріплення для бліндажів», — каже радник мера.

І додав, що все це частково складають в районі перехрестя вул. Купріна та пр. Миру, а також «челночним способом» перевозиться маршрутами Маріуполь-Мангуш-Беряднський або Маріуполь-Нікольське-с. Розівка (Запоріжжя).

Що відбувається у Маріуполі?

Напередодні у тимчасово окупованому місті росіяни розпочали відкриту мобілізацію. В один з навчальних закладів міста надійшло мобілізаційне розпорядження. Тепер чоловіків, які працюють викладачами та першими отримали російський паспорт, відправлять в окопи.

«До цього трьох працівників комунального підприємства окупантів «Автодор» також було мобілізовано та відправлено вмирати за «асвабадителей». Такі випадки не поодинокі. Скоро це стане новою нормою», — коментують у мерії.

Також раніше повідомлялось, що російські окупанти готуються до наступу ЗСУ на Маріуполь, вже третій день до міста надходять засоби ППО. А рф перекинула під місто щойно мобілізованих.

Як там живуть люди?

У окупованому Маріуполі лікарні переповнені. Людей відмовляються госпіталізувати. А морги не встигають забирати тіла померлих. У мерії кажуть, що під час повномасштабного російського вторгнення загинули близько 22 тисяч маріупольців, однак ці цифри можуть бути вищими. Нещодавно були знайдені нові масовані поховання цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: