Залізничний пункт пропуску на Львівщині, який не працював 20 років, сполучатиме із Варшавою

image-11
Фото: Львівська ОВА

На Львівщині відновили роботу залізничного пункту пропуску у Рава-Руській, котрий не обслуговував пасажирів понад 20 років. Уже запустили перший потяг, що поки курсуватиме у тестовому режимі.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону 6 квітня.

Там кажуть, що вже відновили ділянку євроколії довжиною 8,4 км та відреставрували вокзал на станції Рава-Руська. Аби польська сторона розгорнула повноцінний митно-прикордонний контроль й вирішила важливі технічні питання, знадобиться ще кілька місяців.

Глава Львівської ОВА Максим Козьцикий додав, що окремо оголосять, коли запрацює регулярне сполучення «Варшава – Рава-Руська».

Завдяки йому, каже, пасажири з України та Польщі зможуть зручно добиратись та розвантажити автомобільні пункти пропоску.

Зазначимо, запуск проєкту «Євроколія Львів-Рава-Руськ-Варшава» значно покращить транспортне сполучення між Україною та Європою та розвантажить напрямок Львів – Мостиська – Перемишль. Саме  цей напрямок від початку повномасштабної війни в Україні став найпопулярнішим залізничним сполученням між Україною та Європою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: